Україна

Фанат України із Індії. Новий прем’єр БританіїСюжет


Фанат України із Індії. Новий прем єр Британії

Ріші Сунак стане першим в історії британським прем’єр-міністром індійського походження та обіцяє, що перший свій міжнародний візит здійснить до України.

У Великій Британії визначилися з новим прем’єр-міністром. Ним стане Ріші Сунак. Він обіцяє підтримувати Україну та оздоровити економіку Британії.
 
Елітний нащадок мігрантів
 
Батьки Сунака, вихідці з Індії, приїхали до Великобританії зі Східної Африки. Він народився в Саутгемптоні в 1980 році, де його батько був терапевтом, а мати володіла та керувала аптекою. Він навчався в елітній приватній школі, вступив до Оксфорду для вивчення філософії, політики та економіки. Під час навчання за програмою MBA у Стенфордському університеті він зустрів свою майбутню дружину Акшату Мерті, дочку Нараяни Мерті, індійського мільярдера та співзасновника величезної компанії ІТ-послуг Infosys. Він вважається одним із найбагатших депутатів парламенту, але публічно не коментує свого стану. Багатство Сунака та його освіту, здобуте у престижній приватній школі, теж нерідко ставали предметом обговорення.
 
Провідна телекомпанія Sky News Кей Берлі запитала його, як він сприймає заяви про те, що він надто багатий, щоб бути прем’єр-міністром. У відповідь Сунак нагадав, що інфляція б’є по всіх громадянах, і що, на відміну від своєї попередниці Ліз Трасс, його програма на минулих виборах лідера торі передбачала насамперед допомогу незаможним.
 
Політичні погляди
 
У лютому 2020 року Сунака було призначено міністром фінансів і спочатку активно підтримував Бориса Джонсона, але потім подав у відставку, заявивши, що вважає, що його власний підхід до економіки фундаментально відрізняється від підходу прем’єр-міністра.
 
Сунак говорив, що був відданий Джонсону, але пішов у відставку, тому що його уряд виявився “по інший бік” серйозних етичних питань.
 
Сунак – прихильник Брекситу і голосував за вихід Великобританії з ЄС. В інтерв’ю газеті Yorkshire Post він сказав, що, на його думку, це зробить Велику Британію вільнішою, справедливішою та процвітаючою.
 
Ще однією причиною, яка спонукала його голосувати за Брексіт, стала міграція.
 
“Я вважаю, що грамотна імміграція може принести користь нашій країні. Але ми маємо контролювати наші кордони”, – говорив він. Сунак тричі голосував за проект Терези Мей щодо розлучення з ЄС, коли той виносився на розгляд парламенту.
 
Ставлення до України
 
“Якщо я стану прем’єр-міністром, я подвоюю наші зусилля і зміцню нашу політику всілякої підтримки України”, – обіцяв Сунак влітку.
 
“Президент Зеленський, хоробри громадяни України, не сумнівайтеся: що б не трапилося тут найближчими тижнями, Сполучене Королівство залишиться вашим найсильнішим союзником”, – говорив він.
 
Сунак пообіцяв, що його першим закордонним візитом як прем’єр-міністр буде поїздка до Києва.
 
У День незалежності України 24 серпня Сунак оприлюднив листа до народу України, в якому обіцяв, що, щоб не сталося, Британія залишиться найпослідовнішим і найсильнішим союзником України.
 
З самого початку військових дій Сунак, який на той час був міністром фінансів, публічно висловлював підтримку Києву, визнаючи при цьому, що вона недешево обходиться британському бюджету.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button