Україна

Фальсифікація ДТП й обшуки у Ярославського – що відомо про смертельну аварію за участю кортежу харківського бізнесмена – 1News

Топ-новина

Топ-новина


Фото з відкритих джерел

ДБР розпочало розслідування за фактом фальсифікації справи щодо ДТП

Розслідування смертельної аварії у Харківській області набирає обертів. За даними Міністерства внутрішніх справ, водій, який взяв на себе провину за аварію, насправді не причетний до злочину. У зв’язку з цим було звільнено начальника місцевої поліції і почато розслідування за фактом фальсифікації справи щодо ДТП. Тим часом у будинку харківського бізнесмена правоохоронці розпочали обшуки. Про нові подробиці справи – у матеріалі. 

Подробиці аварії

Про трагедію в районі 534 км автодороги Київ-Харків-Довжанський стало відомо у четвер зранку після того, як знайшли тіло загиблого чоловіка з ушкодженнями. Попередньо правоохоронці встановили, що 9 лютого приблизно о 22:55 на тому місці трапилася ДТП. 

За даними поліції, невстановлений автомобіль, який їхав з боку міста Чугуєва в напрямку Харкова, наїхав на пішохода. У результаті той помер на місці (як згодом з’ясувалося, загинув 36-річний житель Чугуївського району Харківської області). 

ДТП на трасі Чугуїв – Мартове
Пресслужба Нацполіції

Однак OBOZREVATEL, посилаючись на власні джерела, повідомляє, що чоловіка переїхали двічі. Наїзд скоїли дві машини з кортежу.

1News за темою: Жертву ДТП за участі кортежа Ярославського переїхали двічі, – джерела

Згодом ЗМІ почали писати, що чоловіка збив кортеж впливового харківського бізнесмена Олександра Ярославського. Видання  “Українська правда”, посилаючись на власні джерела, повідомило, що на місці злочину знайшли номери 0018. Зазначається, що такий номерний знак має передня машина кортежу Ярославського. 

Відео кортежу Ярославського після ДТП:

10 лютого поліція викликала бізнесмена на допит, однак стало відомо, що літак Олександра Ярославського вже вилетів з України і прямує у бік Лондона. Пресслужба бізнесмена підтвердила цю інформацію, але уточнила, що візит Ярославського до Великої Британії був запланований ще на початку тижня. 

В поліції зазначили, що Ярославський після повернення має зустрітися зі слідчими.

1News за темою: Поліція встановила особу чоловіка, який загинув у ДТП з кортежем бізнесмена Ярославського

Позиція Ярославського

Сам бізнесмен не підтвердив свою причетність до смертельної ДТП. За словами Олександра Ярославського, він на момент події спав вдома. “Я спав удома і вранці тільки дізнався про це”, – сказав він  в коментарі місцевому виданню “Об’єктив”.

При цьому Ярославський не підтвердив, але і не спростував інформацію, що до аварії причетний автомобіль його кортежу. На запитання, чи належать автомобілям його кортежу номера 0018, повідомив, що “не слідкує за своїми номерами”.


https://2day.kh.ua

Проте пізніше його пресслужба підтвердила, що автомобіль належить компаніям Ярославського, але уточнила, що за кермом “був водій, який працює в одній із допоміжних служб DCH”.

“За кермом автомобіля з номерними знаками, виявленими на місці ДТП, був водій, який працює в одній із допоміжних служб DCH (корпорації Ярославського, – ред.). Вночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості здійснив наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що цей водій вже прибув у відділення для допиту і співпрацює зі слідством. 

Фальсифікація справи щодо ДТП

Наступного дня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що чоловік, який взяв на себе вину за ДТП і на якого було складено підозру, насправді не причетний до аварії. У результаті було звільнено начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна. 

Станіслав Перлін
Фото з відкритих джерел

“Причиною таких моїх дій стало те, що сьогодні слідчі Харківської поліції подали до прокуратури Харківської області підозру за скоєння резонансної ДТП, яку було складено на особу, яка прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом авто, на якому було скоєно смертельну ДТП. Натомість вже сьогодні стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці”, — написав Монастирський.

Глава МВС наголосив, що надавалися неправдиві свідчення і відбулася спроба приховати злочин. Тепер справою займається Головне слідче управління Нацполіції. 

1News за темою: ДТП за участю кортежу Ярославського: ДБР відкрило справу

Також Монастирський пообіцяв, що спробу фальсифікації справи щодо ДТП з кортежем відомого бізнесмена Олександра Ярославського буде розслідувано. Державне бюро розслідувань вже порушило за цим фактом кримінальне провадження. Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Розслідування 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Офіс генпрокурора проведе повноцінне і неупереджене розслідування щодо співробітників Нацполіції Харківської області і прокурорів Харківської обласної прокуратури.

“Незважаючи на впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинив смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості і зв’язки, злочин розслідуватиметься швидко, якісно і неупереджено. Незапланований і поспішний від’їзд виглядає досить дивно”, – написала вона у Facebook.

Тим часом слідчі розпочали обшуки  в готелі та за місцем мешкання харківського бізнесмена, а також за адресою проживання особи, яка заявила поліції про свою причетність до ДТП. 

Слідчі здійснюють обшуки в рамках розслідування смертельної ДТП на Харківщині
Пресслужба Нацполіції

Слідчі здійснюють обшуки в рамках розслідування смертельної ДТП на Харківщині
Пресслужба Нацполіції

Метою обшуку є вилучення інформації з камер відеоспостереження, підтвердження використання автомобіля “Мерседес” та причетності інших осіб до скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Слідчі здійснюють обшуки в рамках розслідування смертельної ДТП на Харківщині
Пресслужба Нацполіції

Слідчі здійснюють обшуки в рамках розслідування смертельної ДТП на Харківщині
Пресслужба Нацполіції

Слідчі поліції Харківської області відкрили кримінальні провадження за частиною другою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за частиною третьою статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. 

1News за темою: ДТП з кортежем: Щодо поліцейських та прокурорів Харківщини проведуть розслідування

Винуватцю загрожує покарання від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років. Розслідування триває.

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button