Україна

Фахівці повідомили про стан води в річках Херсонщини


Фахівці повідомили про стан води в річках Херсонщини

Заборонено вживати воду зі свердловин і колодязів, які були затопленими, а також купатися у відкритих водоймах, ловити і споживати рибу.

На Херсонщині фахівці щодня відбираються проби води для аналізу – досліджують, як підрив Каховської ГЕС вплинув на стан довкілля і регіоні. Про це повідомляє пресслужба Херсонської ОВА.

У річці Кошовій у 1,44 разу перевищено норму завислих речовин, у 2,5 разу – заліза загального, в 1,25 – нітратів. Розчинений кисень складає 6,30 мг/дм3, що відповідає нормі. Нафтопродуктів у водоймі не виявлено.

В Інгульці поблизу Дар’ївки (нижня течія) зафіксовано перевищення гранично допустимої концентрації завислих речовин – у 1,6 разу, хлоридів – у 1,1 разу, сульфатів – у 2,4 разу, заліза загального – у 2,4 разу. Нафтопродуктів не виявлено. Розчиненого кисню менше за норму – 3,30 мг/дм3.

У верхній течії Інгульця поблизу Великої Олександрівки в 1,84 разу перевищено кількість завислих речовин, у 2,9 разу – хлоридів, у 9 разів – сульфатів, у 1,6 разу – заліза загального. Нафтопродуктів не виявлено, показники кисню в нормі.

“Нагадуємо, що заборонено вживати воду зі свердловин та колодязів, які були затопленими. Слід кип’ятити воду або використовувати бутильовану. Заборонено купатися у відкритих водоймах, а також ловити і споживати рибу”, – йдеться у повідомленні ОВА. 

Напередодні повідомлялося, що на Херсонщині трохи зріс рівень води.

Раніше стало відомо, що рятувальники на Херсонщині завершили збір нафтопродуктів з водойм. Було утилізувано 250 кубометрів забрудненого ґрунту.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button