Україна

Фахівці порадили – як зберегти стрункість після 40 років

Експерти дали рекомендації, розповівши, як зберегти стрункість після 40 років. Якщо контролювати вагу і стежити за здоров’ям, можна попередити багато хвороб і продовжити довголіття, пише 1news з посиланням на ukrhealth.net.

В першу чергу експерти радять регулярно зважуватися, щоб знати, як змінюється маса тіла. Для цього достатньо раз на тиждень вставати на ваги. Найкраще це робити вранці після душу і походу в туалет.

Тоді показання будуть відносно точними і стабільними. Вивчаючи їх зміни, людина може скорегувати свій побут. Якщо вага почала зростати, слід переглянути свій раціон або почати вести більш активний спосіб життя, щоб спалювати більше калорій, ніж отримувати.

Крім того, якщо маса тіла раптом швидко почне знижуватися, людина зможе це своєчасно виявити і звернутися до лікаря. Даний симптом може говорити про серйозне захворювання.

Щоб зберегти стрункість поле 40 років, потрібно записатися на плавання. Навіть ті, хто не люблять водні процедури, повинні регулярно ходити в басейн. В ході цих занять тренуються одночасно всі групи м’язів, що призводить до швидкого спалювання калорій. Крім того, знаходження у воді тонізує тіло. Також фахівці нагадують, плавання – це найбільш безпечний вид тренувань.

Їм можуть займатися навіть ті, хто має травми, артрит та інвалідність, так як рідина забезпечує додатковий опір, допомагаючи м’язам працювати з меншим навантаженням. Це набагато корисніше, ніж швидка ходьба або біг, в ході яких навантажуються суглоби і кістки.

Говорячи про спорт, експерти радять приділяти увагу силовим вправам, наприклад, підняття важких предметів і віджимання. Це сприяє зміцненню кардиоаппарата. Важливо не просто займатися, але і робити це регулярно, постійно повторюючи вправи, щоб нарощувати м’язову масу. Вона допомагає згодом спалювати зайвий жир.

Також слід почати займатися йогою. На перших етапах можна вибрати прості вправи, які не вимагають гнучкості тіла. Люди, що займаються даними практиками, з часом в цілому покращують своє самопочуття, так як у них зміцнюється нервова система, і вони знаходять загальний духовний спокій.

Крім того, захоплення йогою часто призводить до того, що громадяни починають вживати здорову їжу, а також відмовляються від алкогольних напоїв і тютюну.

Крім того, навіть не займаючись спортом, можна тримати масу тіла в нормі. Для цього потрібно вести більш активний спосіб життя. Щоб скинути зайву вагу, потрібно регулярно гуляти на свіжому повітрі.

Якщо на це немає часу, можна виходити з громадського транспорту на одну зупинку раніше і проходити залишився маршрут пішки. Фахівці радять відмовлятися від ліфта, а розмовляючи по телефону, не сидіти на місці, а ходити по кімнаті.

 

 

 

Back to top button