Україна

Фахівці із закупівель МО навчатимуться у профільному агентстві НАТО


Фахівці із закупівель МО навчатимуться у профільному агентстві НАТО

Навчання першої групи фахівців із закупівель Міноборони розпочнеться вже за декілька тижнів.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що фахівці із закупівель Міноборони пройдуть навчання в Агентстві НАТО з підтримки та постачання. Про це повідомляє Міноборони.

Зазначається, що відповідної домовленості досягнуто під час зустрічі Резнікова з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Сторони домовилися про системну взаємодію з навчання персоналу Міноборони на базі NSPA та розвитку агентств із закупівель, які вже створені в Міноборони.

За словами Резнікова, йдеться про синхронізацію всіх процедур закупівель, які будуть використовуватися міністерством, зі стандартними процедурами, ухваленими в НАТО.

Планується, що навчання першої групи фахівців із закупівель Міноборони розпочнеться вже за кілька тижнів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Міноборони нібито закуповує продукти вдвічі-втричі дорожче для армії, ніж вони коштують у магазинах Києва.

Глава Міноборони Олексій Резніков відкинув звинувачення, пояснивши скандал низкою помилок у договорах. Водночас було звільнено директора департаменту закупівель Міноборони.

Пізніше на засіданні комітету Ради з питань антикорупційної політики Резніков визнав помилки у контракті щодо харчування ЗСУ.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, в Україні розроблять оновлену систему закупівель для армії, яка збалансує дотримання таємності та публічний контроль.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button