Україна

Facebook подала в суд на українця через продаж персональних даних майже 180 мільйонів користувачів соцмережі

Facebook стверджує, що Олександр Солонченко порушив "Умови використання" та "Умови платформи" компанії, які забороняють користувачам проводити будь-які незаконні дії з її даними, отримувати дані за допомогою автоматичних засобів і надавати їх третім особам без згоди компанії

Компанія Facebook подала в суд на українця Олександра Солонченка, який, за її твердженням, продав загальнодоступні дані 178 мільйонів користувачів соцмережі на форумі.

Про це повідомляє 1News.

Facebook стверджує, що Олександр Олександрович Солонченко порушив “Умови використання” та “Умови платформи” компанії, які забороняють користувачам проводити будь-які незаконні дії з її даними, отримувати дані за допомогою автоматичних засобів і надавати їх третім особам без згоди компанії.

У позові йдеться, що Солонченко під ніком “Solomame” використовував автоматизований метод для вилучення ідентифікаторів користувачів і номерів телефонів приблизно у 178 мільйонів користувачів Facebook у період з 2018 по 2019 рік.

Згідно з доказами, представленими юристами Facebook, Солонченко продавав також дані з інших компаній на Raid Forums, веб-сайті, де користувачі купують і продають масиви даних.

Facebook просить, щоб справу розглядав суд присяжних. Компанія домагається заборони для Солонченка використовувати її продукти або продавати будь-які отримані від неї дані, а також неназваної суми відшкодування збитку.

Джерело: Українська правда

Back to top button