Україна

У ЗСУ пояснили, як F-16 поможуть на фронті


У ЗСУ пояснили, як F-16 поможуть на фронті

Ілля Євлаш наголосив, що винищувачі F-16 варто розглядати як комплексну систему, що може завдавати ударів по всіх типах цілей.

Винищувачі F-16 відіграють досить серйозну роль на фронті. Зокрема, для прориву оборони окупантів потрібно буде спланувати відповідну операцію.

Про це повідомив очільник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

“Авіація сама по собі без піхоти без танкових підрозділів вона не відіграє такої ключової ролі. Звичайно це все має бути в комплексі з попереднього планування злагоджених дій партнерів, наших союзників і також сусідів які безпосередньо беруть участь зліва та справа”, – пояснив військовий.

За його словами, має бути спланована операція в поєднанні з новими зразками озброєнь. Також військові будуть повинні використовувати високоточне далекобійне озброєння: HIMARS, ракети Storm Shadow/SCALP EG.

“Більше того, винищувачі F-16 варто розглядати як комплексну систему, яка зможе звичайно завдавати вогневе ураження по всіх типах цілей: повітряних, наземних та морських. Тому будемо очікувати постачання нам цих надзвичайно необхідних потрібних літаків і будемо дивитися за ситуацію, як буде складатися оперативна обстановка”, – пояснив Євлаш.


Зазначимо, що кілька країн Європи в рамках авіаційної коаліції погодилися провести навчання для українських пілотів на винищувачах F-16.

Крім того, Нідерланди, Данія і Норвегія погодилися надати Україні щонайменше 61 винищувач.

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що винищувачі F-16 можуть дати Україні перевагу в повітрі, а також вплинуть на перебіг подій на фронті. 

F-16 для України: у Нідерландах назвали строки

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button