Україна

Евакуйовані з Донеччини отримають додаткові виплати – Верещук


Евакуйовані з Донеччини отримають додаткові виплати - Верещук

Влада має намір евакуювати з Донецької області понад 200 тисяч людей, серед яких багато дітей.

Держава забезпечить евакуйованих жителів Донеччини безкоштовним переміщенням та додатковими виплатами. Про це у понеділок, 1 серпня, повідомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі інформаційного телемарафону.
 
Вона зазначила, що стосовно Донецької області було ухвалено рішення про обов’язкову евакуацію мешканців, яка полягає в тому, що держава забезпечує безкоштовну логістику, розміщення та гарантує людям усі види виплат.
 

 
“Ми знаємо, куди ми повинні привезти людей, де вони будуть розміщені, де вони зимуватимуть, де будуть їхні діти. І головне, за що житимуть люди”, – наголосила Верещук.
 
Віце-прем’єр зазначила, що крім виплат, які гарантує держава, передбачається додаткова допомога для людей, яких вивезуть з Донеччини.
 
“Приміром, одноразова виплата, яка відразу після прибуття надаватиметься в руки – готівкою, кожній людині, яка прибуватиме до місць евакуації. Також міжнародна допомога ЮНІСЕФ, якщо є діти. ООН, Червоний Хрест та інші організації, які теж вже скоординовані нами і чекають на таких людей”, – наголосила Верещук.
 
Вона наголосила, що мешканцям Донбасу потрібно евакуюватися зараз у теплий період і не чекати на осінь.
 
“Не чекати, коли потім буде набагато важче це зробити через бойові дії. І через те, що ми дійсно не зможемо дати тепло людям обігріти свої будинки”, – пояснила Верещук.
 
Вона зазначила, що з Донецької області потрібно евакуювати понад 200 тисяч людей, серед них багато тисяч дітей.
 
“Ми розуміємо, що є маломобільні, люди похилого віку, жінки з маленькими дітьми, часто це багатодітні сім’ї. Для таких людей є поїзди і є транспорт. Ми готові їм допомагати дістатися, на перон транспортувати і з перону допомогти дістатися. Всі ці процеси продумані” , – повідомила Верещук.
 
Вона додала, що евакуйованих з Донеччини мешканців розселятимуть у центральних та західних регіонах України.
 
“Там уже є їхні співвітчизники. Сьогодні, наприклад, Полтава та Полтавщина – це 200 тис. переселенців. Соціологія показує, що 94% переселених українців та українок хочуть там залишитися назавжди”, – сказала Верещук.
 
Також вона наголосила, що влада не має жодного відношення до ділків, які потребують великих сум, щоб вивезти людей із тимчасово окупованих регіонів.
 
“Є нечисті на руку ділки, які заробляють на людському горі. Ми тісно працюємо з правоохоронними органами та спецслужбами, щоб навести лад. Щоб такі речі були неприпустимі під час війни. Ми знаємо, що є проблема. І справді є волонтери від Бога, які їдуть і ризикують життям, вивозять людей, а є ті, хто наживається. Вони отримують гроші від міжнародних організацій та безкоштовне пальне, а потім ще й вимагають від людей гроші за місце”, – сказала Верещук.
 
Напередодні росіяни вистрілили протитанковою керованою ракетною (ПТУР) в евакуаційний автобус у Херсонській області. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button