Україна

Евакуацію з Луганщини заплановано за п’ятьма напрямками – голова ОВА

Евакуацію з Луганщини заплановано за п ятьма напрямками - голова ОВА

Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga

Евакуацію з Луганщини заплановано за п’ятьма напрямками

Деякі місцеві жителі дізнаються про безкоштовну евакуацію лише тоді, коли поліцейські, рятувальники чи волонтери доставляють гуманітарну допомогу.

У Луганській області 14 квітня заплановано евакуацію населення за п’ятьма напрямками – Гірська громада, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк. Про це повідомив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

“Учора нам “гуманітарні коридори” не відкрили – не було гарантій щодо безпеки. Сотні людей чекали. Як їх залишити? Тому ми спробували евакуювати звідти, куди можна було доїхати. Вдалося за чотирма напрямками, крім Рубіжного. Іншим маршрутом виїхали жителі Кремінної. Будемо рятувати життя мешканців області і сьогодні”, – наголосив він.

За словами голови Луганської ОДА, через те, що в багатьох громадах вже давно немає світла, а водночас телебачення та Інтернету, місцями немає мобільного зв’язку, деякі місцеві жителі дізнаються про безкоштовну евакуацію лише тоді, коли у бомбосховища чи у віддалені райони поліцейські, рятувальники чи волонтери надають гуманітарну допомогу.

“Готових виїхати підвозять до місць зборів на цьому ж транспорті. Або повертаються наступного разу за тими, хто ще вагається. Проте часу на роздуми все менше і менше. Прийміть рішення для порятунку дітей, батьків та себе особисто. Поки ще не пізно. Автобуси на вас чекають. Місць і рейсів достатньо для всіх охочих. Не чекайте до останнього”, – заявив Гайдай.

Адреси зборів жителів, які бажають евакуюватися:

  •     Сєвєродонецьк: проспект Хіміків, 28;
  •     Лисичанськ: РТІ, 40 років Перемоги; вул. Сосюри, ​​324, ДСНС;
  •     Попасна: вул. Першотравнева, 42;
  •     Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  •     Нижнє: Паркова, 13;
  •     Рубіжне: вул. Чехова, 11

Нагадаємо, гуманітарні коридори 13 квітня не відкрилися через дії російських військ.

Укрзалізниця оновила дані щодо евакуації з Донбасу


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button