Україна

Енергосектор України отримав 5,6 тис. тонн допомоги


Енергосектор України отримав 5,6 тис. тонн допомоги

Завдяки цій допомозі Україна змогла відновити роботу великої кількості об’єктів енергетичної інфраструктури, які постраждали від обстрілів Росії.

В Україну за рік з початку повномасштабного вторгнення Росії надійшло 450 вантажів гуманітарної допомоги з енергетичним обладнанням загальною вагою понад 5650 тонн. Про це повідомляє Міненерго у вівторок, 7 березня.

“Серед обладнання, яке отримала Україна, – понад 1700 генераторів, близько тисячі трансформаторів, мобільні газові котельні, спецтехніка, високовольтне обладнання для ремонту ЛЕП, пересувна кабельна лабораторія та багато матеріалів”, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Він зазначив, що завдяки цій допомозі Україна спромоглася відновити роботу великої кількості об’єктів енергетичної інфраструктури, обстріляних росіянами з ракет, дронів та артилерії.

Допомогу надали 30 країн: Австрія, Велика Британія, Польща, Швеція, Німеччина, Італія, Франція, Латвія, Бельгія, Данія, Іспанія, Фінляндія, Литва, Естонія, Ірландія, Норвегія, Північна Македонія, Швейцарія, Угорщина, Молдова, Словаччина, Хорватія, Словенія, Нідерланди, Чехія, а також Азербайджан, Японія, Республіка Корея, Канада та США.

Раніше в Укренерго заявили про “небачені” темпи ремонтів. Відновлення енергооб’єктів йде рекордними темпами, на які ніхто навіть не очікував до початку війни.

Україна отримала потужний автотрансформатор від Литви


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button