Україна

Енергоатом зробив заяву щодо роботи АЕС


Енергоатом зробив заяву щодо роботи АЕС

Один з енергоблоків Південноукраїнській АЕС був розвантажений на 33% від номінальної потужності.

На Південноукраїнській АЕС у Миколаївській області не сталося жодних аварій. Про це повідомив Енергоатом у середу, 4 вересня.

“В роботі одного із енергоблоків станції виявлено зауваження, після чого він був розвантажений на 33% від номінальної потужності – відповідно до регламенту через наявність зауваження. Зауваження буде усунене після того, як фахівці Укренерго відновлять пошкодженні лінії та забезпечать можливість видачі електроенергії”, – йдеться у заяві.

Стверджується, що ця подія не пов’язана із проведенням ремонтної кампанії на станції. Ситуація виникла внаслідок складних перехідних режимів, що сталися через ворожі обстріли інфраструктури Укренерго. Повідомляється, що вони супроводжувались значними коливаннями параметрів мережі (частота, напруга, струм), до якої були підʼєднані енергоблоки, з відключенням від мережі.

В Енергоатомі закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили, що відразу два атомні блоки на АЕС не працюють на повну потужність. Через це дефіцит генерації збільшився на 625 МВт, стверджують джерела.

Раніше у середу Укренерго повідомило про збільшення відключень світла через зниження потужності на деяких енергооб’єктах.

Як відомо, російська атака 26 серпня порушила роботу двох АЕС в Україні. Від мережі були відключені чотири енергоблоки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =

Back to top button