Україна

Енергоатом заявив про викрадення росіянами ще одного працівника ЗАЕС


Енергоатом заявив про викрадення росіянами ще одного працівника ЗАЕС

Досі немає жодної інформації ні про стан здоров’я чоловіка, ні про звинувачення, які висувають окупанти. Зв’язку з ним немає.

Росіяни викрали у липні ще одного працівника тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба НАЕК Енергоатом.

“Близько місяця тому, 18 липня 2023 року, загарбники викрали ще одного працівника тимчасово окупованої Запорізької АЕС – начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Сергія Спартесного, якому понад 60 років”, – заявили в Енергоатомі.

Зазначається, що озброєні російські військові прийшли додому до чоловіка та забрали його до місцевого окупаційного відділка поліції. Раніше в його будинку неодноразово проводилися обшуки: росіяни постійно перевіряли комп’ютер, телефон та соціальні мережі.

Від часу затримання Спартесний перебуває в поліції й досі немає жодної інформації ні про його стан здоров’я, ні про звинувачення, які висувають окупанти. Зв’язку з ним немає.

Енергоатом звернувся до всієї світової спільноти із закликом докласти максимальних зусиль та вжити всіх можливих заходів для звільнення усіх працівників ЗАЕС.

Нагадаємо, російські окупанти погрожують персоналу Запорізької атомної електростанції та переслідують жителів Енергодара за відмови оформляти паспорти РФ.

Окупанти викрадають людей на Запоріжжі – ЦНС

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button