Україна

Енергоатом: Окупанти перевели енергоблок ЗАЕС у “гарячий зупин”


Енергоатом: Окупанти перевели енергоблок ЗАЕС у гарячий зупин

В Енергоатомі закликали МАГАТЕ вжити заходи впливу на окупантів ЗАЕС для переведення енергоблоків у стан “холодний зупин”.

Росіяни перевели енергоблок Запорізької АЕС у режим “гарячий зупин”, що створює ризики у ядерній та радіаційній безпеці. Про це повідомляє Енергоатом.

Зазначається, що такі дії є грубим порушенням вимог ліцензії на експлуатацію цієї ядерної установки. Зараз експлуатація енергоблока №4 ЗАЕС має здійснюватися виключно у стані “холодний зупин”.

За словами президента Енергоатома Петра Котіна, приймаючи рішення щодо переведення реактора у стан “гарячого зупину”, росіяни порушують норми ядерної та радіаційної безпеки станції.

В Енергоатомі закликали МАГАТЕ вжити заходи впливу на окупантів ЗАЕС для переведення енергоблоків у стан “холодний зупин”.

Раніше Держатомрегулювання пояснювало, що переведення енергоблоку у стан “гарячий зупин” створить нові суттєві ризики для ядерної та радіаційної безпеки. Такі ризики спричинені тривалим простоєм обладнання енергоблоку №4, відсутністю належного регламентного технічного обслуговування та ремонту обладнання, важливого для безпеки, недостатньою кількістю кваліфікованого персоналу на ЗАЕС.

Раніше повідомлялося, що окупанти привезли російських атомщиків на ЗАЕС через дефіцит кадрів.

Нагадаємо, розвідка попереджала про нову ймовірну провокацію на ЗАЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button