Україна

Енергоатом: До електромережі України підключено енергоблок-тисячник


Енергоатом: До електромережі України підключено енергоблок-тисячник

Цей енергоблок-тисячник напередодні було відключено від мережі через необхідність усунення зауваження трансформатора струму резервного захисту.

До електромережі України у неділю, 11 грудня, знову підключено енергоблок-тисячник ВВЕР-1000 однієї з атомних електростанцій. Про це повідомляє НАЕК Енергоатом.
 
Зазначається, що цей енергоблок-тисячник учора, 10 грудня, було відключено від мережі через необхідність усунення зауваження трансформатора струму резервного захисту.
 
В Енергоатомі повідомили, що також закінчується відновлювальний ремонт ще одного енергоблоку ВВЕР-1000, який зазнав пошкоджень внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури України ще 23 листопада 2022 року.
 
“Найближчими днями його теж підключать до мережі”, – йдеться в повідомленні.
 
Як зазначили у компанії, окрім Запорізької АЕС, усі енергоблоки на всіх атомних електростанціях України працюють на максимальній потужності. А тимчасово окупована ЗАЕС, включення якої блокується військовими РФ, продовжує споживати близько 100 МВт електроенергії на власні потреби від енергосистеми України.
 
Нагадаємо, 23 листопада всі блоки Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС були відключені через зниження частоти в енергосистемі України після чергового російського ракетного обстрілу.
 
Раніше Енергоатом повідомляв, що РФ готує провокацію на ЗАЕС.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 
 
 
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button