Україна

Енергетики збільшили потужність енергосистеми


Енергетики збільшили потужність енергосистеми

До енергосистеми додали 1,6 ГВт потужності. Досягнути цього показника вдалося завдяки модернізації блоків теплової та гідрогенерації.

У межах ремонтної кампанії та підготовки до опалювального сезону до енергосистеми додали 1,6 ГВт потужності. Про це повідомляє Міністерство енергетики за підсумками виступу міністра Германа Галущенка під час зустрічі з послами G7+.

За його словами, досягнути цього показника вдалося завдяки модернізації блоків теплової та гідрогенерації. Ще 100 МВт буде додано найближчим часом.

Галущенко додав, що через масовані атаки РФ на енергетичну інфраструктуру деякі об’єкти зруйновані та не підлягають ремонту. Так, Україна втратила приблизно 50% генеруючих потужностей, які були доступні до повномасштабної війни.

Зокрема, втрачено 44% потужностей атомної генерації, 60% – теплової, понад 70% вітрових і близько 20% сонячних потужностей. Крім того, Запорізька атомна електростанція досі перебуває в окупації.

Раніше повідомлялося, що на Київщині до зими відремонтували майже 300 енергооб’єктів.

Нагадаємо, на ТЕС України відключили чотири енергоблоки. Три блоки на теплових електростанціях були зупинені для аварійного ремонту, один – для планового.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button