Україна

Енергетики скорочують строки ремонтів АЕС – Галущенко


Енергетики скорочують строки ремонтів АЕС - Галущенко

Вихід з ремонту додаткового енергоблока АЕС значно впливає на ситуацію в енергосистемі, адже більшість блоків мають потужність 1 ГВт, а у пікові години споживання дефіцит становив до 3 ГВт.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що енергетики намагаються максимально скоротити строки ремонтів енергоблоків атомних електростанцій (АЕС), де це дозволяють питання ядерної безпеки. Про це він заявив у Верховній Раді у п’ятницю, 19 липня.

Ремонтна кампанія на атомній генерації спланована так, щоб усі блоки АЕС на підконтрольній уряду території працювали упродовж осінньо-зимового періоду.

Галущенко додав, що строки ремонтів скорочуються без загрози для ядерної та радіаційної безпеки. 

“Ми намагаємося максимально скоротити строки для того, щоб скоріше перезавантажити паливо і пустити в роботу блоки”, – запевнив він.

Міністр також пояснив, що вихід з ремонту додаткового енергоблока АЕС значно впливає на ситуацію в енергосистемі, адже більшість блоків мають потужність 1 ГВт, а у пікові години споживання дефіцит становив до 3 ГВт.

Нагадаємо, принаймні у трьох областях України скасували графіки вимкнення світла.

Раніше Галущенко заявив, що внаслідок продовження російської окупації ситуація на Запорізькій АЕСпогіршується і після повернення під контроль України для її відновлення і перезапуску знадобляться роки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × five =

Back to top button