Україна

Енергетична криза – Нацкомісія запровадила обмеження на ринку електроенергії – 1News


Фото з відкритих джерел

Обмеження діятимуть до 28 лютого

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повторно встановила мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії на рівні 110% від ціни на ринку “на добу наперед”. Відповідне рішення було прийняте на засіданні комісії 14 лютого, повідомляє “Укрінформ”.

Голова регулятора Валерій Тарасюк зазначив, що повторно вводити обмеження довелося через рішення Окружного адміністративного суду Києва, який скасував застосовані на ВДР прайс-кепи. Тому НКРЕКП визнала такими, що втратили чинність, постанови комісії від 4, 7 та 10 лютого.

Натомість регулятор увів обмеження мінімальної ціни на ВДР у розмірі 110% від ціни електроенергії на РДН. Крім того, плата за негативні небаланси становитиме 102% від мінімального прайс-кепу на РДН.


НКРЕКП також знову ввела мінімальний прайс-кеп на РДН на рівні 987,5 грн за 1 Мвт-год. для торгової зони “ОЕС України”.

Обмеження діятимуть до 28 лютого.

1News за темою: США допоможуть Євросоюзу з газом та електроенергією у разі російської агресії

Зазначимо, що раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що в Україні не було віялових відключень електроенергії від початку опалювального сезону. За його словами, кількагодинні відключення – це невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь.

Нагадаємо, 25 січня, Білорусь почала надавати аварійну допомогу українській енергосистемі. Надання електричної потужності здійснюється з 11:00 до 18:00. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button