Україна

Електронний і паперовий обліковий документ мають однакову юридичну силу


Електронний і паперовий обліковий документ мають однакову юридичну силу

Документ в електронній формі дозволяє працівникам ТЦК та СП, Нацполіції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів, на яких може бути встановлений застосунок Резерв+ та які мають камеру.

Електронний та паперовий військово-обліковий документ мають однакову юридичну силу – офіційне роз’яснення. Відповідне роз’яснення надав Директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України у середу, 31 липня.

“Наявність в особи військово-облікового документа в електронній формі, зокрема, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу”, – зазначили у повідомленні.

Також зауважується, що документ в електронній формі дозволяє працівникам ТЦК та СП, Нацполіції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів, на яких може бути встановлений застосунок Резерв+ та які мають камеру.

Крім того, при формуванні списків військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час роботодавці також можуть використовувати документи працівників у електронній формі. Для цього військовозобов’язаний може надавати документ як у паперовій, так і в електронній формі, зокрема й роздрукований.

Ми повідомляли, що у мобільному застосунку Дія з’явилася можливість отримати військово-обліковий документ із QR-кодом за 10 хвилин.

Нагадаємо, через портал Дія бронювання від мобілізації отримали вже понад 76 тисяч співробітників критично важливих підприємства та підприємств, що забезпечують ЗСУ.

У застосунку Резерв+ зʼявилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × four =

Back to top button