Україна

Електромонтер з Азовсталі передавав ворогові інформацію про тунелі заводу

Електромонтер з Азовсталі передавав ворогові інформацію про тунелі заводу

Фото: gp.gov.ua

Мешканцю Маріуполя оголосили про підозру у держзраді

Мешканцю Маріуполя заочно оголосили про підозру у держзраді, оскільки він перебуває на тимчасово окупованій території.

 

Електромонтеру з ремонту та обслуговування електрообладнання ПрАТ МК Азовсталь оголосили про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та колабораційну діяльність. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у вівторок, 10 травня.

 

За даними слідства, підозрюваний передав ворогові інформацію про розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату Азовсталь у Маріуполі.

 

З початку військової агресії РФ тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста і ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також громадянами, що перебувають там.

 

Отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та поширили у мережі Інтернет з метою пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя.

 

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами РФ території, про підозру йому оголосили заочно. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button