Україна

Ексрозвідника Червінського випустять з-під варти під заставу в 9 млн


Ексрозвідника Червінського випустять з-під варти під заставу в 9 млн

Роман Червінський є фігурантом справи про російський удар по аеродрому біля Кропивницького.


Ексрозвіднику Роману Червінському змінили запобіжний захід: його відпустять з-під варти під заставу в розмірі 9 млн гривень. Таке рішення ухвалив апеляційний суд Кропивницького, повідомив адвокат Червінського Віктор Василюк у Facebook.

Засідання суду відбулося в понеділок, 15 липня, і тривало сім годин поспіль.

 
Інший адвокат, Костянтин Глоба, написав, що 27 народних депутатів та окремо 51 особа виявили бажання взяти колишнього розвідника на поруки.
 
Як відомо, Червінський є фігурантом справи про російський удар по аеродрому біля Кропивницького. 

За даними слідства, колишній розвідник разом з іншими особами самовільно вирішили провести так звану “спецоперацію” – заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Ця операція проводилася попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів. 

 
У результаті росіяни отримали дані про розміщення на аеродромі Канатове особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків і це дало змогу ЗС РФ обстріляти летовище. В результаті – один військовий загинув, 17 отримало поранення. Також було повністю знищено два бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка і будівлі зазнали значних пошкоджень.

У квітні 2023 року Червінському оголосили підозру за статтею Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Суд його заарештував.
 
У грудні 2023 року Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − eight =

Back to top button