Україна

Експрацівника МОН підозрюють у приниженні честі та гідності українців


Експрацівника МОН підозрюють у приниженні честі та гідності українців

Посадовця звільнили з Міністерства освіти та науки. Йому повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Повідомлено про підозру колишньому працівнику Міністерства освіти та науки за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності. Про це 17 червня повідомила Київська міська прокуратура.

Зазначається, що підозрюваний на власній сторінці в соціальній мережі Facebook розмістив публікацію із заголовком “Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид”.

У дописі посадовець зауважував, що незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь. А незалежність України назвав “кидаловом” і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

“Таким чином чоловік поширив думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Фігуранту повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

Посадовця звільнили з Міністерства освіти та науки за результатами дисциплінарного провадження, розпочатого одразу після скандальної публікації.

Нагадаємо, посадовицю одного з інститутів Національної академії аграрних наук України та двох її посібників викрили на хабарі у понад 21 тис. доларів, які вона вимагала від голови фермерського господарства.

Також повідомлялося, що контррозвідка Служби безпеки затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який працював на ФСБ Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button