Україна

Експосадовців СБУ викрито на розтраті в 26 млн грн


Експосадовців СБУ викрито на розтраті в 26 млн грн

До організації оборудки причетні колишні керівник департаменту господарського забезпечення і його перший заступник. Обох було звільнено з посад з ініціативи голови СБУ Василя Малюка.

Головне управління внутрішньої безпеки та слідчі Служби безпеки України у співпраці з НАБУ та ОГП викрили схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році. На оборудках з пальним викрито екскерівників господарського підрозділу СБУ. Про це в середу, 10 квітня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що до організації оборудки причетні колишні керівник департаменту господарського забезпечення і його перший заступник. Обох було звільнено з посад з ініціативи голови СБУ Василя Малюка.

Встановлено, що фігуранти організували придбання пально-мастильних матеріалів для службових автомобілів і бронетехніки СБУ за штучно завищеними цінами. Для цього вони залучили кілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які торгують нафтопродуктами.

“Щоб реалізувати оборудки, вони вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Таким чином підрозділам СБУ було завдано понад 26 млн грн збитків. Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено понад 11 млн у гривневому еквіваленті”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що у помешканнях і в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю: бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад пів тисячі набоїв до вогнепального озброєння.

Експосадовцям СБУ оголошено підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, а також у перешкоджанні законній діяльності інших військових формувань – Службі безпеки України в особливий період.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу. Експосадовцям загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що через скандал зі ЗМІ відсторонено посадовця СБУ. Керівник департаменту кібербезпеки СБУ проходитиме службу в бойовому підрозділі, поки буде перевірятися інформація журналістів Слідство-інфо.

Нагадаємо, 6 квітня видання Слідство.інфо повідомило, що його журналісту Євгену Шульгату намагалися вручити повістку у супермаркеті Києва за можливою вказівкою працівника СБУ.

У редакції вважають, що в такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно Іллі Вітюка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button