Україна

Експорт зерна з України: відомі плани щодо обсягів


Експорт зерна з України: відомі плани щодо обсягів

Вивезення зернових здійснюватиметься через морські коридори із трьох портів. Два з них запрацюють цього тижня, один – наступного.

 
У рамках угоди з вивезення зерна влада України планує експортувати близько трьох мільйонів тонн агропродукції щомісяця. Про це повідомила голова департаменту аграрної політики Одеської ОВА Алла Стоянова у коментарі Суспільному.
 

За її словами, вивезення товарів здійснюватиметься через морські коридори із трьох портів – Одеса, Чорноморськ та Південний. При цьому перші два запрацюють цього тижня, останній – наступного.
 
Стоянова порівняла, що у мирний час цими шляхами вдавалося експортувати близько п’яти мільйонів тонн зерна щомісяця. Водночас альтернативними шляхами (залізницею, вантажівками та через дельту Дунаю) у червні вдалося вивезти лише 2,2 мільйона тонн зернових.
 
“З початку російської агресії у нас залишилося понад 25 мільйонів тонн зерна з минулого року. На сьогодні ми експортували близько семи мільйонів. Все інше у нас ще є. Насамперед вивозитимуть залишки з минулого року”, – розповіла голова департаменту.
 
Крім того, додала вона, вже цього року по всій країні зібрали десять мільйонів тонн зерна.
 
Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна цього тижня розпочне експорт зерна через Чорне море згідно зі стамбульськими домовленостями, для цього все вже готове.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button