Україна

Експорт з України: підготовка портів триває


Експорт з України: підготовка портів триває

Росія завдала ракетного удару по Одесі. Незважаючи на це, влада України продовжує виконувати умови угоди щодо вивезення зерна.

 
У зв’язку з підписанням Ініціативи щодо експорту зерна та пов’язаних харчових продуктів морським шляхом здійснюється відповідна підготовка трьох портів до відновлення роботи. Про це у суботу, 23 липня, повідомила прес-служба Мінінфраструктури України.
 
Ідеться про такі морські ворота, як Одеса, Чорноморськ та Південний.
 
“Враховуючи викладене, інформуємо вас, що захід та вихід суден у зазначені морські порти здійснюватимуться шляхом формування каравану, який супроводжуватиметься судном лідирування”, – йдеться у повідомленні.
 
Відомство з метою складання планів створення караванів просить подавати заявки на включення суден на електронну пошту [email protected]
 
Нагадаємо, напередодні у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН уклали угоду щодо експорту зерна, у рамках якої необхідно розблокувати згадані порти.
 
А сьогодні вдень Росія завдала ракетного удару по Одеському морському порту, поранень зазнали кілька людей. У Києві констатували, що Москва “навмисно завдала демонстративного та принизливого удару по репутації Туреччини та ООН”.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button