Україна

Експерти встановили, що кібертаку на офіційні сайти України було здійснено з Росії

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає 1news.

Результати дослідження Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки показують, що атака на урядові сайти була здійснена Російською Федерацією.

“У ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів – МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики. Сайт МКІП не зазнав шкоди. Контент ресурсів змінений не був. Всупереч твердженням зловмисників, витоку даних, зокрема персональних, не відбулося. Додаток Дія працює стабільно, усі реєстри надійно захищені. Роботу низки урядових сайтів було призупинено превентивно”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами дослідження Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, перші дані дають підстави вважати, що атака була здійснена РФ. Так, українські інтернет-ресурси від початку російської військової агресії атакуються уже не вперше, а деякі кібератаки були настільки масовими, що увійшли у світові підручники для кіберфахівців. Мета таких атак – дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні, а також посіяти хаос і зневіру в суспільстві.

“Масової атаки на держоргани не було давно. Припускаємо, що нинішня пов’язана з нещодавньою поразкою Росії на переговорах щодо майбутньої співпраці України з НАТО. Днями Москва уже відновила військові навчання біля кордонів України. А хакерські дії на українські держоргани також можуть бути частиною цієї психологічної атаки на українців”, – зауважують у міністерстві.

 

 

 

 

Back to top button