Україна

Експерти прогнозують різке подорожчання м’яса

Економісти прогнозують зростання цін на курятину, яловичину, свинину та сало, передає 1news з посиланням на сайт ННЦ «Інститут аграрної економіки».

В Україні суттєво зросли ціни на всі види м’яса.

Найменших змін зазнали споживчі ціни на свинину, зауважила науковець. На початок січня 2022 року ціна на неї порівняно з січнем 2020 року підвищилася на 6,8 % – до 123,75 грн/кг.

Споживча ціна на сало збільшилася на 19,8 % порівняно з 2020 року і склала 90,24 грн/кг.

Найбільше – на 26,6 % – в цей період зросли ціни на м’ясо птиці. Нині тушка куряча коштує 70,82 грн/кг.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у І півріччі 2022 року збережеться тенденція підвищення цін на основні види м’яса – яловичину, свинину та м’ясо птиці – як мінімум, на 15-20 %.

Обмежена купівельна спроможність українців посилила напруженість конкуренції між свининою та курятиною. Нині перевага за останньою.

 

 

 

Back to top button