Україна

Експерти назвали головну мету останньої масованої атаки РФ


Експерти назвали головну мету останньої масованої атаки РФ

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що росіяни мали на меті прорвати українську протиповітряну оборону.


Під час масованого ракетного удару 23 січня війська Росії, ймовірно, мали на меті прорвати українську протиповітряну оборону. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW). 
 
“23 січня російські війська здійснили серію ракетних ударів по Україні, які, ймовірно, мали на меті прорвати українську протиповітряну оборону. Цей масований удар став першим за останні місяці, коли не були задіяні безпілотники Shahed-136/131, які російські війська часто використовували для подолання українських систем протиповітряної оборони”, – йдеться у звіті.
 
В ISW зазначають, що російське джерело опублікувало 23 січня відеозапис, на якому нібито показано, як російська ракета випускає приманки, також подібні кадри з’явилися з російською Х-101 під час російського удару наприкінці грудня 2023 року.
 
Аналітики припускають, що під час цього масованого удару замість “шахедів” були використані хибні цілі, щоб експериментувати з їхньою ефективністю, а Shahed-136/131 зберегти для інших цілей.
 
“Українські сили, схоже, нещодавно адаптувалися до нових серій російських ударів, а російські сили, ймовірно, продовжують експериментувати з новими ударними комплексами з різними засобами прориву української ППО і змушують Україну розгортати системи протиповітряної оборони в певних місцях”, – зазначили експерти.
 
Нагадаємо, 23 січня війська РФ завдали масованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети. Сили ППО знищили 21 ворожу ракету з 41.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button