Україна

Експерт розповіла, як визначити низьку якість дитячих іграшок

Визначити низьку якість дитячих іграшок можна за різким запахом, фарбі, що стирається, кривим неміцним швам і криво нанесеній фарбі на видавлених частинах іграшках. Таку думку висловила глава Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів “Споживча довіра” Олена Куликова, пише 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Якщо при покупці ви не дуже впевнені в якості іграшки, обов’язково понюхайте іграшку – ніяких різко виражених запахів у іграшки бути не повинно. Також потрібно перевіряти фарбу – щоб вона не стиралася, що не залишалася на руках. Крім того, слід звернути увагу на те, щоб фарба на видавлених частинах іграшки не виходила за них – в іншому випадку, це говорить про те, що іграшка виготовлена не оригінальним способом. Деталі плюшевих іграшок повинні бути дуже добре закріплені, особливо, якщо наповнювачем є дрібні кульки, дуже небезпечно, якщо вони розірвуться, дитина може вдавитися”, – зазначила експерт.

За її словами, крім того, на іграшках не має бути ніяких довгих шнурків, так як їх наявність суперечить технічним регламентам.

Нагадаємо, маленьким дітям не слід давати горіхи, насіння, а також льодяники, оскільки дитина може вдавитися ними.

Ще в 2013 році Держспоживінспекція виявила порушення в 20 тис. іграшок з 100 тис. у результаті перевірок відповідності іграшок нормам безпеки.

Back to top button