Україна

Експерт попередив про пастку щодо відведення військ РФ із Херсона


Експерт попередив про пастку щодо відведення військ РФ із Херсона

Військовий експерт Петро Черник не відкидає, що ворог може у підвалах облаштувати вогневі гнізда і чекати на живу силу й техніку.

 
Резонансну новину про наказ міністра оборони РФ Сергія Шойгу відводити війська окупантів з Херсона на лівий берег річки Дніпро український військовий експерт Петро Черник прокоментував досить виважено. Він не виключає, що ця ситуація може стати пасткою. Про це він сказав у коментарі ТСН.ua.
 
“Все може бути. Наведу історичну паралель. Дещо подібне було у січні 1995 року, коли росіяни штурмували Грозний. Чотири великі колони зайшли у Грозний, дійшли до центру, взяли палац Джохара Дудаєва, в результаті чеченці принишкли у місті, перекрили магістральні шляхопроводи і групами знищили росіян. Втратили тоді від 1,5 тис. до 2 тис. вбитими, майже 5 тис. пораненими, більш як 260 одиниць техніки. Нашому військовому командуванню потрібно бути уважнішими, а суспільству – не піднімати планку очікування”, – вважає Черник.
 
Військовий експерт наголосив, що виглядає так, ніби росіяни можуть повторити подібне у Херсоні.
 
“Здоровий глузд – запорука нашої перемоги. Я впевнений, що наші військові все адекватно розуміють, на 100%. Ворог дуже підлий і мерзенний. Ми можемо думати, що він відійшов, а він може у підвалах облаштувати вогневі гнізда і чекати на живу силу і техніку. У мене є деякий персональний досвід і розуміння, що бій у місті – це пекло”, – каже Петро Черник.
 
Нагадаємо, міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу наказав командувачу так званої “спецоперації” в Україні Суровікіну приступити до відведення військ за річку Дніпро, окупанти нібито покинуть правобережжя найближчим часом.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button