Україна

Експерт назвав три сценарії вирішення конфлікту на Донбасі

В України сьогодні існує 3 сценарії вирішення конфлікту на Донбасі. Це – миротворці, політична домовленість і силовий варіант. Все інше може бути інтерпретацією цих трьох сценаріїв або комбіноване застосування. Так вважає військовий експерт Олег Жданов, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

” Далі, я думаю, ситуація на Донбасі суттєво не зміниться. Сценарій миротворців відпадає, тому що немає офіційного визнання факту війни. Без цього визнання ООН не надасть миротворців. Силовий сценарій, як сказав головнокомандувач ЗСУ, не розглядається Збройними силами. Взагалі, за своїм функціоналом, вони мали зробити вже з десяток варіантів звільнення силовим шляхом. І хоча б один показати суспільству, щоб не лише суспільство, а і зовнішні партнери, були в курсі того, що ми готові до вирішення питання силовим шляхом” – зазначив Жданов, передає “Україна 24”.

Залишається політичний сценарій, але тут немає суттєвої зміни позиції сторін.

Нове загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу може відбутися наприкінці весни 2021 року. Воно неминуче. Кремль не залишить спроби продавити нас силою. Росія вже ухвалила рішення щодо Донбасу.

Back to top button