Україна

Ексомбудсменку підозрюють у незаконному збагаченні на 10 млн


Ексомбудсменку підозрюють у незаконному збагаченні на 10 млн

Загалом за результатами перевірки декларацій НАЗК виявило ознаки недостовірного декларування на майже 42,4 млн грн.

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування на майже 42,4 млн грн у діях колишньої членкині правління Пенсійного фонду України за результатами перевірки декларацій за 2022 і 2023 роки. Про це інформує пресслужба НАЗК у середу, 18 вересня.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило в діях ексомбудсменкиознаки незаконного збагачення на майже 10 млн грн та ознаки недостовірного декларування на понад 32,4 млн грн.

За результатами перевірки декларації за 2022 рік встановлено ознаки недостовірних відомостей на понад 12,4 млн грн, з яких 2,4 млн грн – не відображені відомості про дохід, за рахунок якого декларантка здійснила погашення позики перед банком, та вказала 10 млн грн, нібито отримані у позику від третьої особи.

“Такий “позичальник” повідомив, що його попросили оформити надання позики від свого імені декларанту, власних коштів в такому розмірі він не мав і фактично їх не передавав”, – зауважили у повідомленні.

Вже у декларації за 2023 рік зазначене фінансове зобов’язання збільшилось до 20 млн грн.

Крім того, за результатами повної перевірки декларації за 2023 рік НАЗК також встановило ознаки незаконного збагачення у зв’язку з набуттям декларанткою грошових активів з непідтверджених джерел для погашення позики перед банком, розмір яких перевищує її законні доходи на 9,9 млн грн.

Нині Національна поліція України розпочала кримінальні провадження.

Нагадаємо, раніше було виявлено недостовірні відомості про криптовалюту у деклараціях трьох посадовців.

Також у заступника начальника управління Головного управління Державної податкової служби у Києві виявили ознаки незаконного збагачення на понад 20 млн гривень та декларування недостовірних відомостей на понад 5 млн гривень.

Окрім цього, правоохоронці відкрили провадження щодо мера Очакова Сергія Бичкова, у якого НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + nine =

Back to top button