Україна

Ексочільниця Міністерства ветеранів мобілізувалася до СБУ


Ексочільниця Міністерства ветеранів мобілізувалася до СБУ

Юлія Лапутіна розповіла, що пройшла військово-лікарську комісію і від сьогодні мобілізована до лав СБУ.


Колишня міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна мобілізувалася до лав Служби безпеки України. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook в п’ятницю, 5 квітня.
 
“Одним із викликів для мене з початку широкомасштабного вторгнення було залишатися у цивільному секторі. Звісно, я розуміла необхідність збереження стабільності діяльності уряду та РНБО в ті найбуремніші часи”, – написала Лапутіна.
 
Водночас вона наголосила, що українці, які мають досвід протидії російським спецслужбам, військовий і бойовий досвід з 2014 року, мають повернутися до лав Сил безпеки та оборони.
 
“Відсьогодні – мобілізована до лав Служби безпеки України! ВЛК пройдена. Наближаємо нашу перемогу! Слава Україні!” – написала Лапутіна.
 
Лапутіна протягом 2010-2012 років була заступником начальника Центру спеціальних операцій А Служби безпеки України. 14 квітня 2014 року у складі першої об’єднаної групи СБУ висадилася на Краматорському аеродромі, захист якого забезпечував спецпідрозділ Альфа.
 
У вересні-грудні 2014 року була командиром оперативної групи СБУ в АТО і виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань. З 2014 року обіймала посаду заступниці начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

25 березня 2020 року Лапутіна отримала звання генерал-майора і стала другою жінкою-генералом в історії України. У грудні 2020 року її призначили міністром у справах ветеранів.

Нагадаємо, 5 лютого Лапутіна подала у відставку з посади міністерки у справах ветеранів України. 7 лютого Верховна Рада звільнила її з посади.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button