Україна

Ексголові ВС Князєву зменшили заставу ще на 10 млн грн


Ексголові ВС Князєву зменшили заставу ще на 10 млн грн

У суді зазначають, що ухвала набрала законної сили з моменту проголошення й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави для колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

“26 вересня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 6 вересня 2023 року про продовження колишньому голові Верховного Суду строку тримання під вартою з альтернативою внесення 55 млн грн застави. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, зменшивши розмір застави як альтернативи триманню під вартою до 45 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

У суді додають, що ухвала набрала законної сили з моменту проголошення й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, 15 травня детективи НАБУ затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті. 

Детективи також провели обшуки в інших суддів ВС. Гроші суддям передали нібито за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго. 

16 травня Верховний суд звільнив Князєва з посади. Викритого на хабарництві екскерівника ВС заарештували з альтернативою застави у понад 107 млн гривень. Пізніше ВАКС зменшив суму застави до 55 млн гривень. Князєв залишатиметься під вартою до 16 жовтня.

Ексголова ВС Князєв з СІЗО продовжує брати участь в справі Жеваго – адвокат

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button