Україна

Ексдепутат Дніпропетровської облради та його брат отримали підозри


Ексдепутат Дніпропетровської облради та його брат отримали підозри

Підозрювані порушили вимоги Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Колишнього депутата Дніпропетровської облради та його брата, які є бізнесменами, підозрюють в ухиленні від сплати понад 61 млн гривень податків. Їм повідомили про підозру. Про це 19 січня повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що колишній депутат Дніпропетровської обласної ради та його рідний брат є бенефіціарними власниками ряду сільськогосподарських підприємств. З 2017 по 2021 роки вони неправомірно застосували ставку в розмірі 5 % змість 15% при сплаті дивідендів на адресу іноземної компанії, яка їм фактично і належала.

Як повідомляться, підозрювані порушили вимоги Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи. Внаслідок цього до держбюджету не надійшло 61,4 млн грн податків.

Нагадаємо, у Києві забудовник ухилився від сплати 4,8 млн податку.

Також повідомлялося, що викрито схему імпорту ліків без сплати податків. Службові особи підприємства на Київщині підробляли документи та завищували вартість закупівлі препаратів у чотири рази.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button