Україна

Екс-розвідник Червінський покинув СІЗО


Екс-розвідник Червінський покинув СІЗО

Роман Червінський є фігурантом справи про російський удар по аеродрому біля Кропивницького.

Колишній співробітник Головного управління розвідки (ГУР) Роман Червінський вийшов з СІЗО. Про це повідомив його адвокат Костянтин Глоба у Facebook в середу, 17 липня.

Адвокат опублікував фото з Червінським після звільнення з Кропивницького слідчого ізолятора.

Раніше на поточному тижні Кропивницький апеляційний суд змінив запобіжний захід для Романа Червінського. Суд дозволив екс-розвіднику вийти з СІЗО під заставу (до цього він був під вартою без права внесення застави). Сума застави становила 9 млн 84 тисячі гривень. Її внесли напередодні.

Фото: Костянтин Глоба / Facebook 

Як відомо, Роман Червінський є фігурантом справи про російський удар по аеродрому біля Кропивницького.

За даними слідства, колишній розвідник разом з іншими особами самовільно вирішили провести так звану “спецоперацію” – заволодіти російським військовим літаком. Пілот з РФ нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. Ця операція проводилася попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів.

У результаті росіяни отримали дані про розміщення на аеродромі Канатове особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків і це дало змогу ЗС РФ обстріляти летовище. В результаті – один військовий загинув, 17 отримало поранення. Також було повністю знищено два винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка і будівлі зазнали значних пошкоджень.

У квітні 2023 року Червінському оголосили підозру за статтею про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Суд його заарештував.

У грудні 2023 року Роману Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 14 =

Back to top button