Україна

Екс-нардепа підозрюють у причетності до вибуху на газопроводі «Лубнигаз»

АТ «Лубнигаз» просить перевірити колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука  на причетність до вибуху на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород 9 січня 2021 року. Про це компанія написала на своїй сторінці у Facebook.

«Мосійчук на своїй сторінці у фейсбук перший повідомив про те, що вибух – спрямована диверсія та звинуватив свого опонента підприємство «Лубнигаз», яке Мосійчук намагється захопити не перший рік. Ці брехливі звинувачення пролунали набагато ранiше, нiж власник газопроводу «Укртрансгаз» або ДСНС взагалі проiнформували про сам факт аварiї, не кажучи вже про ї їможливi причини. Як Мосійчук може стверджувати про диверсію, як причину  аварії раніше ДСНС, Укртрансгазу? Що це? Брудний наклеп на опонентів чи може диверсію здійснив він сам?», – зазначається у повідомленні.

В компанії додали, що Ігор Мосійчук сам має судимість за тероризм, він планував вибух, за що й провів за ґратами більше 3 років… Другого разу Мосійчук був засуджений за злісне хуліганство, (стаття СТ.206 Ч.2 УК 1961 р.), частина друга свідчить про особливу цинічність, жорстокість або використання холодної зброї під час скоєння злочину.

«АТ «Лубнигаз» вперше публічно заявило про спробу рейдерського захоплення з боку групи Мосійчука ще 3 липня 2017 року. Ситуація нині повторюється – Мосійчук знову здійснює тиск на «Лубнигаз», як завжди застосовуючи відверту брехню, особисті  погрози та масове цькування», – додали в компанії.

«Зважаючи на вищевказане, очевидно, що Мосійчук має мотив та відповідний досвід для здійснення диверсії на газопроводі аби звинуватити «Лубнигаз» і врешті-решт захопити підприємство. Він та його спільники мають бути перевіренні відповідними органами на можливу причасність до вибуху.  Просимо розглядати дану інформацію як публічне звернення до Нацполіції, СБУ та органів прокуратури. Також ми готуємо додаткові заяви до цих органів», – підсумували в «Лубнигаз».

В свою чергу Ігор Мосійчук заявив, що в момент аварії під Лубнами відбувалася несанкціонована врізка в магістраль з метою крадіжки газу та подальшому продажу на незаконних заправках в Лубнах, «які створив та кришує директор ТД “Лубнигаз”, громадянин РФ Максим Дунін».

Back to top button