Україна

Екс-нардепа Маркова оголосили в міжнародний розшук


Екс-нардепа Маркова оголосили в міжнародний розшук

Після того, як було зібрано додаткову доказову базу, колишньому нардепу повідомили про підозру у нових злочинах проти України.

 
Служба безпеки України оголосила в міжнародний розшук колишнього народного депутата від Партії регіонів. Про це повідомляє сайт спецслужби.
 
СБУ не називає ім’я екс-нардепа, але зважаючи на фото, яке оприлюднив Офіс генпрокурора, йдеться про Ігоря Маркова.
 
У спецслужбі нагадали, що у червні Маркову оголосили про підозру у колабораційній діяльності. Тепер, після того, як зібрано додаткову доказову базу, йому повідомлено про підозру у злочинах за такими статтями КК України:
 
  • ч.1 ст.110 – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • ч.1 ст.161 – порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності і за іншими ознаками;
  • ч.1, 6 ст.111-1 – колабораційна діяльність;
  • ст.436 – пропаганда війни;
  • ч.1 ст.436-2 – виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників.
 
Вказано, що підґрунтям нової підозри стали останні дії колаборанта, а також його заклики до війни проти України. Під час ефірів у прокремлівських ЗМІ екс-нардеп публічно закликав змінити кордони території України, заперечував агресію Росії, а також поширював тези про “визволителів”.
 
“Зараз завершено проведення низки експертиз. Було проаналізовано великий масив доказів, зібраних співробітниками СБУ”, – йдеться у повідомленні.
 
Згідно з висновками, виступи підозрюваного містять факти підривної діяльності проти України, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі, а також ненависті і приниження національної честі.
 
Після оголошення в міжнародний розшук колишній народний депутат стає нев’їзним у цивілізовані країни світу.
 
Раніше повідомлялося, що в Україні затримали понад 1 600 осіб, яких підозрюють у співпраці з ворогом. Коригувальники і пособники диверсантів погоджуються співпрацювати з росіянами за 5–10 тисяч гривень, зазначили в МВС.
 
У Черкасах облили зеленкою “гауляйтера, що не відбувся”
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button