Україна

Екс-міністра транспорту України засудили в Москві

Московський міський суд виніс вирок у кримінальній справі стосовно колишнього народного депутата України, екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського.

Генпрокуратура Росії зазначає, що визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин).

«Встановлено, що увечері 14 червня 2014 року Рудьковський, будучи народним депутатом Верховної Ради України, спільно з невстановленими особами, з числа активістів українських націоналістичних організацій, взяв участь в нападі на російське посольство, розташоване на Україні в м. Києві. Метою нападу було ускладнення міжнародних відносин Російської Федерації з Україною та іншими державами. Злочинні дії вказаних осіб порушили нормальний порядок роботи Посольства, а також заподіяли майнову шкоду Міністерству закордонних справ Російської Федерації на загальну суму понад 14,8 млн рублів», – говориться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Рудьковський був затриманий на території Російської Федерації і на підставі судового рішення поміщений під варту.

З урахуванням позиції державного обвинувача прокуратури м. Москви суд засудив Рудьковського до 2 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Генпрокуратура Росії зауважує, що вирок у законну силу не вступив.

Микола Рудьковський депутат декількох скликань Верховної Ради, член Партії регіонів, міністр транспорту України (2006-2007 рр).

Back to top button