Україна

Екс-мера Рубіжного підозрюють у колабораціонізмі

Екс-мера Рубіжного підозрюють у колабораціонізмі

Фото: Скриншот

Колишній мер міста Рубіжне Сергій Хортів

Підозрюваний вступив у злочинну змову з окупаційними військами РФ та представниками “ЛНР”.

Колишньому меру м. Рубіжне повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що з 18 по 31 березня 2022 року підозрюваний, фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень Рубіжанського міського голови, вступив у злочинну змову з окупаційними військами РФ та представниками “ЛНР”. Отримавши від них пропозицію очолити окупаційну владу у Рубіжному, порушуючи вимоги Конституції та Законів України, добровільно погодився на неї.

Перебуваючи в окупованому російськими військами та незаконними збройними формуваннями м. Рубіжне, під час особистого прийому громадян підозрюваний разом з представниками окупаційних військ та в інтерв’ю представникам держави-агресора публічно підтримав рішення РФ від 24 лютого 2022 року щодо проведення на території суверенної держави України так званої “спеціальної військової операції”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, фігурант підтримав дії РФ та незаконні збройні формування “ЛНР”, спрямовані на захоплення території України. Він закликав до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією РФ під виглядом побудови нового територіального утворення, а також невизнання поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території України.

Раніше повідомлялося, що колишній міський голова Рубіжного здає загарбникам своїх земляків.

В Ізюмі затриманий колаборант, який допомагав окупантам


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button