Україна

Екс-голову КСУ Тупицького оголошено в міжнародний розшук

Екс-голову КСУ Тупицького оголошено в міжнародний розшук

Фото: sud.ua

У середині травня закінчилися повноваження Тупицького як судді КСУ

У березні Олександр Тупицький перетнув кордон у районі пункту пропуску Косине у Закарпатській області без проходження прикордонного та митного контролю.

 

Подільський районний суд Києва оголосив колишнього голову Конституційного Суду України Олександра Тупицького у міжнародний розшук. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у п’ятницю, 27 травня.

 

Вказано, що Тупицького звинувачують у скоєнні низки кримінальних злочинів. А 17 березня в умовах воєнного стану він без законних підстав виїхав із України. За даними слідства, екс-глава КСУ перетнув кордон у районі пункту пропуску Косино у Закарпатській області без проходження прикордонного та митного контролю. Наразі він перебуває на території Австрії.

 

Подільський районний суд Києва отримав обвинувальний акт щодо нього у травні 2021 року. За даними слідства, у жовтні 2018 року Тупицький, діючи на користь колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Тетякова, підкупив свідка, щоб той відмовився від надання свідчень у справі про рейдерство активів Зуївського енергомеханічного заводу (з 2014 року на окупованій частині Донецької області).

 

Крім того, Тупицький у 2018-2019 роках неодноразово надавав слідчому в цій же кримінальній справі явно неправдиві свідчення, намагаючись штучно створити докази захисту щодо особливо тяжкого злочину (ч.2 ст.386 ст. України).

 

Нагадаємо, у листопаді 2021 року суд обрав запобіжний захід Тупицькому – заставу 45 тисяч гривень і зобов’язав утриматися від спілкування з низкою свідків у справі про надання свідомо неправдивих показань і підкуп свідка.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button