Україна

Екс-голову Херсонської області підозрюють у держзраді

Екс-голову Херсонської області підозрюють у держзраді

Фото: Любимый Херсон

Йдеться про Миколу Костяка, стверджує джерело.

Колишній голова області з перших днів повномасштабного вторгнення Росії добровільно перейшов на бік загарбників.

 

Співробітники СБУ повідомили про підозру за фактом державної зради колишньому голові Херсонської обласної держадміністрації часів президента Віктора Януковича. Про це повідомляє регіональне управління спецслужби у вівторок, 7 червня.

 

 

“Він з перших днів повномасштабного вторгнення Росії на територію України добровільно перейшов на бік загарбників, співпрацює та надає допомогу у підривній діяльності проти України”, – йдеться у повідомленні.

 

Крім того, зловмисник організував передачу пально-мастильних та будівельних матеріалів на потреби військовослужбовців РФ для забезпечення ведення бойових дій та формування оборонних позицій на території Херсонщини.

 

Крім того, екс-голова області дозволив на території підконтрольного підприємства розміщення та зберігання ворожої військової техніки та бойових комплектів, що використовуються для обстрілу позицій ЗСУ та мирного населення.

 

Фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру за статтею про держзраду (ч.2 ст.111 КК України).

 

Своєю чергою, РБК-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляє, що йдеться про Миколу Костяка. Він очолював Херсонську область з 18 червня 2010 року до 24 лютого 2014 року.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button