Україна

Екс-голову Держспецзв’язку Щиголя взяли під варту


Екс-голову Держспецзв язку Щиголя взяли під варту

Щиголя відправили у СІЗО до 21 січня 2024 року з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) прийняв рішення взяти під варту колишнього голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрія Щиголя. Про це повідомляє НАБУ.

“Застосувати до підозрюваного Юрія Щиголя запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 21 січня 2024 року. Взяти підозрюваного під варту в залі суду”, – заявив суддя.

Прокурори просили заарештувати Щиголя з можливістю внесення застави в розмірі 50,2 млн гривень. Суд задовольнив клопотання детективів частково.

Щиголя відправили до СІЗО з можливість внесення застави у розмірі 25 млн гривень.

Нагадаємо, правоохоронці викрили масштабну злочинну схему, до якої було причетне керівництво Державної служби спеціального зв’язку. Колишнього голову Держспецзв’язку Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору підозрюють у тому, що вони могли незаконно заволодіти державними коштами на суму понад 62 млн гривень. Гроші були виділені на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Чиновники розробили схему з власником групи компаній. Для цього вони залучили дві підконтрольні фірми, а закупівлю засекретили.

Як повідомлялося, вчора ВАКС прийняв рішення взяти під варту підприємця Романа Коваля – фігуранта схеми, в якій брав участь екс-глава Державної служби спеціального зв’язку Юрій Щиголь. 

Самого Щиголя вивели зі складу Ставки верховного головнокомандувача.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button