Україна

Екс-голові Держгеонадр повідомили про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому Голові Державної служби геології та надр України у грубому порушенні законодавства про працю та службовому підробленні (ч. 1 ст. 172, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний у 2019 році незаконно звільнив з посади начальника юридичного управління служби, внісши завідомо неправдиві відомості до офіційного документу – наказу щодо підстав звільнення.

Зокрема, ексголова служби, знаючи, що співробітник була відсутня на роботі у зв’язку із тимчасовою непрацездатністю, та, не дочекавшись надання підтверджуючих документів про фактичну кількість днів непрацездатності, звільнив її.

При цьому звільнення відбулося начебто з підстав перебування її на лікарняному більше 150 календарних днів протягом року. Тим самим, ним було грубо порушено норми законодавства про працю, оскільки фактична кількість днів, на які було видано лист тимчасової непрацездатності, склала 144 дні.

На даний час досудове розслідування триває – воно здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Зазначимо, що керівником Держгеонадр у 2017-2019 роках був Олег Кирилюк. За час його керівництва відомство видало 16 ліцензій на видобуток газу на Полтавщині скандальній компанії «Голден Деррік» яку пов’язують з бізнесменом Павлом Фуксом. Сам бізнесмен неодноразово спростовував своє відношення до вказаної компанії.

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський схвалив рішення РНБО щодо санкцій відносно низки бізнесменів, серед яких і Павло Фукс.

Back to top button