Україна

Екс-голова КСУ Тупицький отримав нову підозру


Екс-голова КСУ Тупицький отримав нову підозру

Мова йде про цілу організовану злочинну групу, до якої входили заступник начальника одного з райвідділів поліції Закарпатської області та співробітники ДПСУ.

Правоохоронці повідомили підозру ексголові Конституційного суду України. Про це повідомив Офіс генпрокурора в понеділок, 7 жовтня.

Відомство не назвиває імені підозрюваного, але обставини справи вказують на Олександра Тупицького.

Вказано, що мова йде про цілу організовану злочинну групу, до якої входили заступник начальника одного з райвідділів поліції Закарпатської області та співробітники Державної прикордонної служби. Їм повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державних кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

А колишній голова Конституційного суду був серед осіб, які скористалися протиправною послугою.

Слідство встановило, що зловмисники переправляли громадян України через окремі прикордонні пункти пропуску в Берегівському районі Закарпатської області без проходження прикордонного контролю.

“Поліцейський, відповідно до своєї ролі, інформував осіб, які намагалися незаконно виїхати з України, про спосіб перетину кордону та координував дії водіїв, які здійснювали перевезення. Правоохоронець особисто виїжджав в район прикордонного пункту, супроводжуючи здійснення незаконного перетину державного кордону, у тому числі вночі. У свою чергу прикордонники не проводили прикордонний контроль стосовно осіб, яких незаконно переправляли через державний кордон України”, – йдеться у повідомленні.

Також в рамках цього кримінального провадження Тупицькому повідомили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України у співучасті з учасниками цієї організованої групи (ч.2 ст.332 КК України).  Слідство триває.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Подільський районний суд Києва обрав запобіжний захід Олександру Тупицькому в справі про надання свідомо неправдивих свідчень і підкуп свідка. Суд установив Тупицькому заставу 45 тисяч гривень і зобов’язав утриматися від спілкування з низкою свідків у справі.

Також Тупицького звинуватили у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованої системи. Було незаконно підписано понад 200 електронних платіжних доручень і електронних документів, заявили в прокуратурі.

У квітні 2022 року стало відомо, що Олександр Тупицький втік з України. Пізніше стало відомо, що він мешкає в австрійській столиці Відні як біженець. Тупицький стверджує, що перетнув український кордон законно, як “звільнений від мобілізації”.

Зазначимо, що зараз Тупицького оголошено в міжнародний розшук.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − eleven =

Back to top button