Україна

Затримано жінку, яка наводила ракети РФ по школах та електропідстанціях


Затримано жінку, яка наводила ракети РФ по школах та електропідстанціях

Жінка збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, а також передавала російським спецслужбам координати шкіл та об’єктів критичної інфраструктури.

СБУ затримала жінку, яка наводила російські ракети по школах та електропідстанціях Донецької області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“У попередні місяці СБУ затримала чотирьох її спільників на спробах передачі російським окупантам розвідданих про базування Сил оборони на Бахмутському та Краматорському напрямах. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм покарання до восьми років в’язниці. Співробітники Служби безпеки затримали жінку-інформатора, яка не лише ховалась від правосуддя, а й продовжувала розвідувально-підривну діяльність проти України”, – повідомляють у СБУ.

Жінка збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ у районі Добропілля Донецької області, а також передавала російським спецслужбам координати шкіл та об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств, а російські військові використали інформацію для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів.

“Як свідчать матеріали слідства, зловмисниця передавала закриті відомості своєї знайомої через анонімні месенджери. Потім розвіддані надходили до штабу 1-го армійського корпусу Південного військового округу з Росії”, – йдеться у повідомленні.

Затриманій жінці повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ або інших військових формувань та взято під варту.

Раніше повідомлялося, що затримано співробітника Укроборонпрому, який працював на ворога.

Затримано одесита, який співпрацював із ФСБ у надії отримати квартиру в Криму


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button