Україна

Екс-депутат Київради підпалив квартиру, в якій перебували його дружина і діти

Чоловіку, який влаштував пожежу у квартирі, повідомлено про підозру. За даними ЗМІ, мова йде про колишнього депутата Київради Віталія Даниленка. Про це 1News повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом умисного знищення та пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 КК України).

Так, 6 квітня 2021 року близько десятої години вечора до столичної поліції надійшло повідомлення про пожежу у квартирі в будинку на вулиці Героїв Оборони.

Правоохоронці, які прибули на місце події, встановили, що під час конфлікту, що виник між подружжям, чоловік за допомогою запальнички підпалив  картонні коробки у тамбурному приміщенні, в результаті чого розпочалася пожежа та були пошкоджені вхідні двері в квартиру та майно, що знаходилося у тамбурі.

Чоловіка затримали на місці події у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Також перевіряється причетність затриманого до підпалу автомобіля дружини, скоєного раніше.

Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється Голосіівським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.

Спільнота «Київ оперативний» повідомляє, що як тільки поліцейські прибули — місцеві мешканці кинулися скаржитися на нетверезого чоловіка, який приїхав на автомобілі Bentley та підпалив квартиру на 16-ому поверсі.

Мешканців було евакуйовано, а підпалювача затримано.

Виявилося, саме він перший викликав поліцію і на момент підпалу у квартирі знаходилася його дружина та четверо неповнолітніх дітлахів.

Також зі слів сусідів стало відомо, що за декілька днів до цього інциденту, у цьому ж подвір’ї він же підпалив автомобіль дружини Mercedes.

«Сам же затриманий виявився колишнім депутатом — Даниленко Віталій Васильович, 1975 року народження, уродженець Чернігова. Каже, що це все через те, що дружина йому зраджує. Цікаво також те, що у 2014 пан Віталій очолював комісію Київради з питань сім’ї, молоді й спорту», – додають у «Київ оперативному».

Back to top button