Україна

Екс-чиновниця апарату Верховної Ради вимагала 600 тис доларів за посаду голови Миколаївської ОДА

Екс-працівницю управління справами Апарату Верховної Ради України та голову правління благодійної організації – журналіста, який раніше був помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до Парламенту затримали за сприяння у працевлаштуванні на посаду голови Миколаївської ОДА. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

Зазначається, що за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури їх викрито на вчиненні шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства,  екс-працівниця управління справами Апарату Верховної Ради України за попередньою змовою з головою правління благодійної організації – журналістом, який раніше був помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до Парламенту, за 600 тис дол США обіцяли мешканцю Миколаєва вплинути на посадових осіб Офісу Президента та Кабінету Міністрів України і вирішити питання про його призначення на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації.

Вони упродовж півроку проводили «співбесіди з кандидатом на посаду» у столиці та готували його для нібито подальшої зустрічі з посадовцями Офісу Президента та Кабінету Міністрів України.

Їх було затримано під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис дол США у порядку  ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися за процесуального керівництва обласної прокуратури оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області спільно зі слідчими Миколаївського обласного управління поліції за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, тривають обшуки.

Back to top button