Україна

Е-рецепти будуть введені на наркотичні та рецептурні препарати, – заступник міністра охорони здоров’я – 1News

Марія Карчевич
Міністерство охорони здоров’я України

Відповідні рецепти будуть введені після запуску е-рецепта на антибіотики

Після введення електронного рецепта на антибіотики такий же рецепт буде введений на наркотичні та рецептурні препарати. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров’я Марія Карчевич на брифінгу.

“Після запуску е-рецепта на антибіотики наступними етапами планується запуск таких рецептів на наркотичні і всі рецептурні препарати”, – сказала вона.

Крім того, Карчевич нагадала, що з квітня всі антибіотики, зареєстровані в Україні, будуть відпускатися в аптеках тільки при наявності е-рецепта.

1News за темою: В українських лікарнях почали контролювати призначення антибіотиків

Раніше повідомлялося, що 1 квітня 2022 року антибіотики, які зареєстровані в Україні, будуть продавати в аптеках виключно за електронним рецептом. Це вирішить проблему неконтрольованого і нецільового використання препаратів, і головне – допоможе попередити розвиток стійкості до протимікробних препаратів.

Електронний рецепт можна буде отримати у будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Однак для його отримання всім учасникам процесу необхідно бути зареєстрованими в електронній системі охорони здоров’я. Лікар буде призначати тільки діюча речовина, відзначаючи його лікарську форму і дозування.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button