Україна

Диякон УПЦ МП агітував за “приєднання” до Росії – СБУ


Диякон УПЦ МП агітував за приєднання до Росії - СБУ

Клірик активував профіль у забороненій соцмережі “Вконтакте” та від свого імені “репостив” заклики прокремлівських блогерів.

Служба безпеки України викрила диякона однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ МП, який публічно схвалював проведення незаконного “референдуму” про нібито “приєднання” регіону до Росії. Про це повідомляється на сайті спецслужби у суботу, 10 грудня.
 

Вказано, що раніше диякон активував профіль у забороненій соцмережі “Вконтакте” і від свого імені “репостив” заклики прокремлівських блогерів на підтримку фейкового плебісциту. Він також коментував російські публікації, агітуючи людей йти на “виборчі дільниці” та “голосувати” на користь РФ. У своїх повідомленнях чоловік заперечував існування українського народу, його мови та культури.
 
Також клірик ставив під сумнів державний суверенітет та територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах.
 
Матеріали для свого деструктивного контенту диякон брав із пропагандистських пабліків російської соцмережі, зокрема “русская весна”.
 
Незалежна експертиза матеріалів, що публікуються, підтвердила підривну діяльність фігуранта. Під час обшуків за місцем проживання диякона правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами злочину.
 
Зараз клірику повідомили про підозру за статтями про виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників, навмисні дії, спрямовані на розпалювання національної, релігійної ворожнечі (ст.436-2, ч.1 ст.161 УК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Як відомо, останнім часом співробітники СБУ регулярно обшукують об’єкти УПЦ МП. 9 грудня повідомлялося про обшуки у Київській та Херсонській областях. Там виявили підозрілих людей, незареєстровану зброю та російські агітки.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

 
 
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button