Україна

“Дюна 2” – режисер Дені Вільньов розповів про сюжет та зйомки фільму – 1News

“Дюна” фантаста Френка Герберта – це об’ємний твір, який складно екранізувати, охопивши всі політичні та релігійні контексти
Фото з відкритих джерел

Прем’єру у кінотеатрах заплановано на 20 жовтня 2023 року

Франко-канадський кінорежисер та сценарист Дені Вільньов розповів, що зйомки другої частини “Дюни” мають розпочатися вже цього літа. Про це йдеться на офіційній Instagram-сторінці фільму.

Як зазначається, прем’єру у кінотеатрах заплановано на 20 жовтня 2023 року.

“Я працюю з тією ж командою, всі знають, що робити і як це виглядатиме. Картина буде складнішою, але ми знаємо, в якому напрямку йти. І сценарій уже написаний”, – заявив режисер в інтерв’ю виданню Empire. Він також зазначив, що єдине, що його лякає – пандемія. “Чесно кажучи, єдине велике невідоме для мене зараз – це пандемія”.

Вільньов поділився, що в сиквелі він збирається ще краще вивчити багато сюжетних ліній роману Френка Герберта “Дюна”. Режисер хоче приділити більше уваги Харконненам: “У другій частині з’являться деякі нові персонажі. Я вже давно вирішив, що перша частина буде більше присвячена Полу Атрейдесу і Бене Гессеріт, а також першому контакту Пола з іншою культурою. У другій частині буде більше матеріалу про Харконненів”.

“Я просто хочу випробувати це, бути з цим у кожному моменті. Коли я знімаю фільм, я знімаю його, як і всі мої фільми, наче він останній”, – зізнався режисер.

Як відомо, “Дюна” була номінована на 10 “Оскарів”, включаючи номінацію “найкращий фільм”. Для Дені Вільньова це стало приємною несподіванкою, про що він заявив в інтерв’ю: “Чесно кажучи, якби ви сказали мені кілька місяців тому, що ми братимемо участь у гонці за “Оскар”, що ми отримаємо таке визнання, я вам не повірив би . Це дійсно зворушливо. Якщо вас номінують, це чудово… Я не приймаю речі як належне, і я був дуже задоволений тим, що ми отримали”.

У головних ролях другої частини глядачі побачать Тімоті Шаламе, Ребекку Фергюсон, Зендаю, Хав’єра Бардема, Дейва Батісту та Стеллана Скарсгарда.

1News за темою: Названо номінантів на премію BAFTA 2022: Чи є серед них “Дюна”?

Нагадаємо, раніше було оголошено переможців кінопремії Sunset Circle Award. Зокрема, “Дюну” Дені Вільневаа визнали найкращим фільмом року.

Як зазначалося, кінострічка обійшла такі проекти, як “Не дивіться нагору”, “Белфаст”, “Король Річард”, “Французький вісник”, “Влада пса”, “Спенсер”, “Сірано”, “CODA: Дитина глухих батьків” та “Бути Рікардо”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button